Recept s uzeným pstruhem
Ochutnejte vynikající cuketovobramborové placky s uzeným pstruhem! Sezóna cuket je tady... A protože jste si ji doma udělali beztak už na tisíc způsobů, přinášíme vám jeden tip, jak si ji udělat tak, jak jste ji letos ještě určitě neměli. 🙂 A to v podobě smažených cuketovobramborových placek se zakysanou smetanou, špenátem a uzeným pstruhem duhovým. Jsme zastánci bleskurychlých, ale pekelně dobrých receptů, takže na tuhle dobrotu budete potřebovat asi 30 - 40 minut.
Co budete potřebovat:
- 4 brambory
- 1 velkou cuketu nebo 2 menší
- 2 vejce
- mouku
- česnek
- olej na smažení
- zakysanou smetanu
- creamfresh
- baby špenát
- sůl, pepř, majoránku
- olivový olej
- uzený pstruh Trnečka Smoked Fish
- jarní cibulku
A jdeme na to.
Cuketu a půlku brambor nastrouhejte nahrubo, zbytek brambor najemno, nechte chvíli odstát a vymačkejte a slijte přebytečnou vodu. Až se brambory s cuketou vypotí a vy se zbavíte co nejvíce vody, přidejte dva stroužky česneku, vejce, sůl, pepř, majoránku a na závěr i trochu mouky na zahuštění. Takhle připravené cuketobramborové těsto usmažte na oleji do menších placek.
Po usmažení nechte placky na chvíli odpočinout a okapat od přebytečného oleje a nachystejte si dresing z creamfreshe, zakysané smetany, soli, pepře a kapky olivového oleje. Uzeného pstruha si vytáněte z obalu, aby chytnul trochu pokojové teploty a rozvoněl se.
Nakonec stačí vše jen naservírovat na talíř a podávat. Cuketové placky ozdobte připraveným dresingem, posypte bohatou hrstí čerstvého baby špenátu, každou placku pokryjte dvěma plátky uzeného pstruha a zasypte jarní cibulkou.
Věřte, že si tenhle recept uděláte v téhle cuketové sezóně nejen jednou! Dobrou chuť. 😍🐟