Spolupráce s Rybníkářstvím Pohořelice

Slyšte, slyšte. Přichází další novinky z naší udírny. Kolem nás se to krásnými rybníky plnými ryb jenom hemží a proto jsme se rozhodli tohle bohatství využít. Navázali jsme krásnou spolupráci s Rybníkářstvím Pohořelice, jednou z nejstarších a nejtradičnějších českých společností v oblasti chovu sladkovodních ryb, která v Česku působí už téměř 100 let. 

Rybníkářství Pohořelice a.s. na Moravě obhospodařuje 145 vodních nádrží plných ryb o rozloze 1409 ha a navazuje tak na dlouhodobou tradici rybníkářství, kdy vznik prvního moravského rybníku (Měnínského rybníku) se datuje už ke konci 14. století. Dnes se Rybníkářství Pohořelice a.s. řadí mezi jednu z nejlepších zpracoven v Česku a zaměřuje se pouze na výrobu ryb z vlastní produkce. Ochutnat u nich můžete sladkovodní ryby jako Pohořelického kapra, amura, sumce, tolstolobika, pstruha nebo štiku té nejvyšší kvality, a to jak v chlazené, uzené tak i mražené formě. Každý rok tu do výroby zařazují nový výrobek a zaměřují se na inovativní rybí výrobky a rybí polokonzervy. 

Tradice a lokální produkce

Dlouhodobá tradice, perfektně zvládnuté umění chovu ryb a vysoká kvalita produkovaných ryb byla v roce 2007 oceněna chráněným označením původu pro výrobky z Pohořelického kapra. Ochranná známka Pohořelický kapr značí výjimečně kvalitní produkt, který je úzce spojen s danou oblastí.

A protože se o pokračování tradice i my sami snažíme a kvalita suroviny je pro nás hodně důležitá, přinášíme společně čtyři nové polokonzervované produkty ze sladkovodních ryb, které teď můžete ochutnat i vy. 🙂 

Novinky z dílny Trnečka x Rybníkářství Pohořelice a.s. jsou:

Rybí polévka

  • Rybí polévka je vařená tradičně jako doma, základem je rybí vývar a poctivé kousky kapra, amura a sumce a lokální kořenová zelenina.  

Rybí kari žluté / červené

  • Žluté rybí kari je vařené z rybího vývaru, žluté kari pasty, sladkovodních ryb a místní zeleniny. Chuťově je spíše do skladka a nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
  • Červené rybí kari je pálivější verze kari a je složené z rybího vývaru, červené pálivější kari pasty, poctivé porce sladkovodních ryb a zeleniny. Stačí ho ohřát a servírovat. 

Uzený kapr naložený v oleji

  • Kousky kapra uzeného teplým kouřem naložené ve slunečnicovém oleji s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. 

Všechny naše novinky jsou 100% české výrobky vyrobené s láskou z místních ryb a lokální zeleniny a jsou bez konzervantů a jiných přidaných látek.