Proč Sumeček africký

Podvědomí o Sumečkovi africkém v české republice strmě stoupá, dokonce se zdá, že již doplouvá v popularitě Lososa. Za nás, to není až takové překvapení. Je neuvěřitelné, že se dá na relativně malém prostoru vyprodukovat tak kvalitní a jemné rybí maso, jako právě Sumeček má. Sumeček nabízí růžové maso s pevnou texturou a díku optimálnímu množství tuku je vždy plně šťavnatý. Díky minimu kostí je dokonalý pro filetování a není vůbec cítit rybinou, ideální pro dětské strávníky. 

 

Tak jak děláme Sumečka my, to zatím nikdo jiný neobjevil. Uzený filet sumečka a poté marinovaný v nejrůznějších marinádách, je neuvěřitelný zážitek. Nebudeme vám nic nalhávat, díky jeho nízké nákupní ceně jsme schopni vám za rozumnou cenu dodat perfektní produkt. 

 

Sumečka nám dodává společnost Farmia Food, která se zabývá chovem a produkcí potravin v aquaponických systémech. Tyto systémy zajišťují pěstování a chov potravin s minimálními dopady na přírodu, a jsou v podstatě soběstačné. V aquponii si rostliny skvěle pochutnávají na organickém hnojivu, které se produkuje přirozenou cestou v kádích s rybami. Tato voda odchazí rovnou do míst s pěstovanou zeleninou, například saláty, okurky, bylinky atd. Odtud se přefiltrovaná voda vrací právě do kádí s rybami, je to tedy tak, že jsou na sebe napojeni v uzavřeném kruhu.